Pro
zhotovení vařáku budeme potřebova přepravku
na
maso v, dvě závitové tyče či jinou kulatinu a kus plechu.
Plech
upravíme aby pasoval na dno přepravky, nesmíme zapomenout na límec. do
plechu vyvrtáme pravidelné otvory
Plech
perforován
Plech připraven na vložení do přepravky
Na
dno přepravky umístíme distanc aby plech neležel přímo na dně
Vařák
na vosk v akci, v reálném provozu je dobré vařák přikrýt a omotat
dekou, či starou peřinou, pro lepší uchování tepla
Takto
se vkládají do vařáku rámky, vhodné ku vytavení
Přepravka
na
maso
jako
vařák na vosk v akci
Zbytky
po
tavení
Zbytky
po
tavení. Pokud máte odstředivku, je dobré tyto zbytky ještě
odstředit, protože se v nich nachází asi 10-20% vosku.
Výsledný
produkt.
Vosk je dobré nechat schladnout pozvolna (opět zakrýt dekou či
dát na teplé místo), protože takto klesnou všechny nečistoty na dno.
Pak stačí pouze nečistoty oškrábat nožem.
Tyto fotografie mám od dobrodince
přes Internet, jeho jméno neznám,
tedy prosím pokud se autor ozve rád jeho jméno uvedu a omlouvám se že
jsem jméno zapomněl.